Volonterski centar Koprivnice Pratite nas Registracija Prijava Otvorene pozicije Donirajte!

Detalji o poziciji

VCK › Burza volontera › Otvorene volonterske pozicije › Međunarodni CISV kamp - YOUTH MEETING Alsace-Francuska


Međunarodni CISV kamp - YOUTH MEETING Alsace-Francuska

Organizator: CISV Hrvatska

Područja djelovanja volontiranja:
- Održivi razvoj
- Zaštita okoliša
Ljudska prava, Sukob i mirno rješenje sukoba

Opis:
Priprema i odlazak u međunarodni CISV kamp s delegacijom od šestero djece starih 14,15 godina. Priprema obuhvaća trening za voditelja, upoznavanje djece i voditelja, dogovor oko pojedinosti putovanja, osmišljavanje nacionalne aktivnosti. Nadalje, odogovrnost za put sa djecom do kampa i kući. U kampu, zajedno sa voditeljima ostalih 5 delegacija i osobljem kampa osmišljavanje aktivnosti, briga za sigurnost, sudjelovanje u organizaciji i provedbi kampa prema CISV pravilima.

Vrijeme volontiranja:
18.07.2020. do 01.08.2020 - trajanje kamp akoji će biti u mjestu Alsace-Francuska

Ujedno i povremeni sastanci i lokalni projekti udruge

Rezultati volontiranja:
Novi članovi, bolja prepoznatljivost u zajednici, novi projekti. Djeca će naučiti nešto novo, dalje lokalno raditi na novim projektima.

Edukacija i podrška volonteru:
Lokalni i međunarodni trening

Dobiti za volontera:
Volonter će se moći istaknuti i naučiti kako biti leader, organizirati mlade ljude, animirati, načela CISV-a primijeniti u svakodnevnom životu.


CISV Hrvatska

Osoba zadužena za rad s volonterima:
Ime i prezime: Marija Kozjak
Funkcija u organizaciji: Ostalo

Opis organizacije:

CISV International globalna je organizacija posvećena educiranju i inspiriranju ka miru kroz izgradnju inter-kulturalnih prijateljstava, suradnje i razumijevanja. Osnovana 1950., danas smo federacija od 70 Udruga Članica s više od 200 Ogranaka ili lokalnih grupa. U preko 60 godina neizmjernom broju djece i mladih pružili smo iskustvo njihovih života i priliku da izgrade trajna prijateljstva kroz naše internacionalne obrazovne programe.
CISV ima viziju o pravednijem i mirnijem svijetu; vjerujemo da mi svi možemo preuzeti odgovornost kako bi se to ostvarilo. Ta vizija daje nam snažan smisao, ili misiju, koji je jasno sažet u našoj Izjavi o svrsi: CISV educira i inspirira pokret za pravedniji i mirniji svijet.

Naše vrijednosti
prijateljstvo
uključenost
entuzijazam
angažman
suradnja
CISV Hrvatska postoji od 2010. godine pod okriljem buddy-države CISV Portugal koja nam još i danas pomaže da postanemo punopravna članica CISV-a. Volonterska smo organizacija sa sjedištem u srcu Podravine, Koprivnici, i trenutno brojimo 30-ak članova koji dolaze i iz drugih mjesta. Aktivno sudjelujemo u internacionalnim CISV programima i treninzima; ali i u brojnim lokalnim projektima, pod vodstvom našeg Junior Branch -a, i suradnjama s neprofitnim organizacijama na lokalnoj razini u sklopu našeg Mosaic programa.

Iako je naglasak na djeci i mladima član CISV-a može postati svatko!

Natrag Više detalja o organizaciji

O web stranici Uvjeti korištenja Zaštita privatnosti VCK Facebook Kontakt

2012 - 2022 © Udruga Kopriva     Dizajn i programiranje po mjeri: Christian Medica