Volonterski centar Koprivnice Pratite nas Registracija Prijava Otvorene pozicije Donirajte!

Detalji o poziciji

VCK › Burza volontera › Otvorene volonterske pozicije › Pomoćnik u terapijskom jahanju


Pomoćnik u terapijskom jahanju

Organizator: Osmijeh - udruga za terapijsko jahanje

Područja djelovanja volontiranja:
- Programi za osobe s invaliditetom
- Socijalne aktivnosti za djecu
- Socijalne aktivnosti za mlade
- Sport
- Zaštita i briga o zdravlju

Opis:
Pomoćnik u terapijskom jahanju je postrani pomagač koji prolazi edukacijski program od strane voditelja jahanja za osobe s invaliditetom/asistenta i ima/stječe osnovno znanje o konjima i korisnicima terapijskog jahanja. On pomaže voditelju/ treneru i/ili asistentu terapijskog jahanja u pripremi konja, pomaže pri stavljanju (pojahivanju) korisnika na konja kao i skidanju s konja (sjahivanju), pri provođenju terapije hoda sa strane uz jahača radi jahačeve sigurnosti, ukoliko je potrebno pridržava jahača, također, može biti i vodič konja te pomaže oko svih drugih situacija koje se vežu na provedbu programa terapijskog jahanja.

Vrijeme volontiranja:
Ljetni period: terapije se provode 5 dana u tjednu
Zimski period: terapijse se provode tri dana u tjednu
Vrijeme provedbe terapija od 15:30 do 17:00
Dolazak volontera na terapije dogovaramo preko zajedničke grupe gdje se svaki volonter prijavljuje zasebno za određeni dan ovisno o svojim mogućnostima, odnosno slobodnom vremenu.

Rezultati volontiranja:
Da dobro međusobno komuniciramo, držimo se dogovorenog kako bi bili zadovoljni naši korisnici, a i mi svi zajedno

Edukacija i podrška volonteru:
Edukacija se razlikuje ovisno o tome koliko je volonter upoznat s konjima i radom s konjima. Ako nema iskustva dobiva osnovne informacije o ponašanju s konjima i pristupu istima kroz teorijski i praktični dio dolazeći na terapije. Ovisno o tome koliko je upoznat s volontiranjem i zakonskom regulativom, također ovisi i edukacija. U pripremi je kratka brošura za volontere koja će obuhvatiti sve što pomagač u terapijskom jahanju treba znati. Svakako, uz volontera je uvijek netko od stručnog tima, tako da volonter nema obavezu donošenja većih odluka.

Volontersko izvještavanje:
Pri uključivanju u program terapija, volonter dobiva volonterski ugovor i pristupnicu. Po završetku godine ili prilikom prekida ispunjava kratak upitnik radi evaluacije provođenja programa terapijskog jahanja.

Potrebne vještine volontera:
Komunikativan, sklon timskom radu, asertivan, nije kazneno odgovarao.

Dobiti za volontera:
Volonter će naučiti pristupati konjima i savladati osnove rada s konjima. Kroz terapijsko jahanje i druženje s djecom s teškoćama u razvoju senzibilizira se i otvara nove vidike, vidi obujam i zahtjevnost rada s osobama različitih sposobnosti i potreba.
Stječe nova poznanstva i prijateljstva.
Provodi vrijeme u prirodi, u opuštenoj i vedroj atmosferi te u druženju s djecom što sve nas u konačnici opušta i oslobađa od stresa i svakodnevnih obaveza.
Po završetku godine/ prekida dobiva potvrdu o volontiranju.
Prema potrebi dobiva preporuku za potrebe prijava na natječaje za posao i slično.


Osmijeh - udruga za terapijsko jahanje

Osoba zadužena za rad s volonterima:
Ime i prezime: Petra Čolig
Funkcija u organizaciji: Tajnik
Kontakt broj: 0992126237

Opis organizacije:

U našoj županiji, Osmijeh-terapijsko jahanje, jedina je specijalizirana udruga za terapijsko jahanje.
Udruga je osnovana u ožujku 2016. godine jer se na području županije, a i šire pokazuje veliki interes i potreba za provedbom terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Terapijsko jahanje provodi se u Peterancu, u Ergeli Galop.

U 2017. godini provodili smo projekt "Terapijskim jahanjem do osmijeha djece" u partnerstvu s udrugom Latice i Udrugom PULS. U projektu je sudjelovalo 10-ak volontera, a na terapije je dolazilo 20-ak djece. Rezultati terapije pomoću konja u 2017. godini i poboljšanje psihofizičkog stanja djece potaknuli su nas da projekt „Terapijskim jahanjem do osmijeha djece“ nastavimo dalje u ovoj godini. Volonteri su u provođenju ove vrste fizikalne terapije neophodni i zaista potrebni.

Natrag Više detalja o organizaciji

O web stranici Uvjeti korištenja Zaštita privatnosti VCK Facebook Kontakt

2012 - 2022 © Udruga Kopriva     Dizajn i programiranje po mjeri: Christian Medica