Volonterski centar Koprivnice Pratite nas Registracija Prijava Otvorene pozicije Donirajte!

Novosti

VCK › Novosti › Održana Zelena čistka


Održana Zelena čistka

19.04.201908:23 h115 pogleda

Deveta Zelena čistka održana je u srijedu, 17.4.2019. godine kod prve šumarske barake na Vinici. Inicijator Zelene čistke je Građanska inicijativa čišćenja nepravilno odbačenog otpada, a čišćenju su se pridružili brojni drugi sudionici: Pčelarska udruga Lipa, Planinarsko društvo Bilo, Hrvatsko šumarsko društvo, Planinarskog društvo Pevec, KUD Srce, Volonterski centar Koprivnice i mnogi drugi.

Cilj ove Zelene čistke je očistiti šumu, ali i poslati poruku javnosti. Naime, šume su prepune smeća kojega građani nesavjesno odlažu. Predstavnici organizatora napomenuli su da se sve više smeća odlaže u šume što govori o nefunkcionalnom sistemu prikupljanja otpada.

Jedan od prijedloga predstavnika organizatora je da se na ulasku u šume postave odlagališta otpada kako bi se građani zaustavili i bacili smeće, a ne ga odvozili u šumu.

Predstavnici organizatora istaknuli su da je ova šuma na Vinici vrlo važna jer se u njoj provode različite edukativne aktivnosti za djecu, a te je aktivnosti nemoguće provoditi u šumi prepunoj otpada. Apeliraju na sve građane da smeće ne odlažu u šume, nego u za to predviđene spremnike. 

 

 


Fotogalerija

 

Natrag na novosti

O web stranici Uvjeti korištenja Zaštita privatnosti VCK Facebook Kontakt

2012 - 2020 © Udruga Kopriva     Dizajn i programiranje po mjeri: MED-OR održavanje d.o.o.