Volonterski centar Koprivnice Pratite nas Registracija Prijava Otvorene pozicije Donirajte!

Novosti

VCK › Novosti › Razgovarajmo o vama – Udruga MOJA


Razgovarajmo o vama – Udruga MOJA

07.11.201817:03 h442 pogleda

Volonterski centar Koprivnice odlučio je pokrenuti novi projekt “Razgovarajmo o vama” kroz koji će se predstaviti sve zainteresirane udruge s područja Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Svake srijede objavit ćemo razgovor s jednom udrugom. Ove smo srijede razgovarali s Majom Ostriž, osnivačicom i predsjednicom Udruge MOJA.


Kada je osnovana Udruga MOJA i koji je njezin cilj?

Udruga MOJA osnovana je 2016. godine kako bi se pomoglo djeci s dijagnozama ADHD-a, ADD-a i drugih poremećaja i njihovim roditeljima koji se svakodnevno suočavaju s brojnim teškoćama. Udruga MOJA je trenutno jedina takva udruga koja djeluje u Koprivnici, ali i u Koprivničko-križevačkoj županiji.


Koje aktivnosti provodite?


Trenutno se bavimo organizacijom radionica za djecu i njihove roditelje, s obzirom na to da je prvi ciklus radionica, proveden u 2017. godini bio vrlo uspješan. Teme radionica koje provodimo su: umijeće slušanja i govor prihvaćanja, aktivno slušanje u službi stvaranja samopouzdanja i samosvijesti, roditeljski stilovi, teškoće učenja i sl. Kroz radionice nastojimo osnažiti djecu i roditelje za uključivanje u uobičajene aktivnosti.


Ima li u Koprivnici interesa za aktivnosti koje provodi vaša Udruga?

Interes za pohađanjem radionica bio je značajan već na samome početku te je u program bilo uključeno 30-ak obitelji. Udruga se bavi i radi s roditeljima i djecom koja imaju neki od navedenih oblika teškoća. Djecu učimo kako komunicirati, nositi se s dijagnozom i čestom izolacijom iz društva te kako učiti, a roditelje kako doprijeti do svoje djece, pomoći im i obrazovati okolinu.

Uključujete li volontere u svoje aktivnosti? Ako ih uključujete, na koji način?

U aktivnosti Udruge uključeno je desetak volontera različitih struka. Volonteri su nam velika pomoć pri organizaciji i provođenju aktivnosti, posebice volonteri odgojno-obrazovne struke. Također, pozivamo sve nove volontere da nam se pridruže.

 

Natrag na novosti

O web stranici Uvjeti korištenja Zaštita privatnosti VCK Facebook Kontakt

2012 - 2021 © Udruga Kopriva     Dizajn i programiranje po mjeri: Christian Medica