Volonterski centar Koprivnice Pratite nas Registracija Prijava Otvorene pozicije Donirajte!

Novosti

VCK › Novosti › Razgovarajmo o vama – Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije


Razgovarajmo o vama – Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije

29.11.201820:09 h352 pogleda

U sklopu projekta “Razgovarajmo o vama” ovaj smo tjedan razgovarali s predsjednicom Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije.

Kada je osnovano Društvo i koji je njegov cilj?

Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije djeluje od 2000. godine kada je održana i Osnivačka skupština. Društvo je djelovalo u sklopu Regionalnog centra Varaždin, koji je pokrivao sjeverozapadnu Hrvatsku. Od osnutka, Društvo je imalo naziv DMSH Županijska sekcija Koprivničko-križevačka, a u travnju 2004. godine naziv je promijenjen u Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije.

Koje aktivnosti provodite?

Provodimo aktivnosti kojima je cilj poboljšanje i podizanje kvalitete života oboljelih od multiple skleroze.

Kolika je zainteresiranost za aktivnosti koje provodite?

Prvo i osnovno, želimo istaknuti susret s našim članovima, koji nas iznimno raspolože unatoč svojoj bolesti. Velika nam je radost kada ih posjetimo u njihovim domovima gdje nam ukazuju na svoje probleme. Potičemo ih i pokušavamo im poboljšati kvalitetu života kroz razne aktivnosti, između ostalog pružanjem usluge osobne asistencije. U program „Usluge osobne asistencije osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta“ uključeno je troje korisnika. Uspješno provodimo i projekt „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ u koji je uključeno pet korisnika. Nositelj tog projekta je Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac, a uz Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije, partneri u projektu su Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije i Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice. Važno je istaknuti provođenje terapije ultrazvukom po Seltzeru koja je vrlo korisna za oboljele od multiple skleroze. Tijekom godine provodimo kreativne radionice. Zainteresiranost varira, nekada je veća, a nekada manja te ovisi o afinitetu pojedinog člana.

Uključujete li volontere u aktivnosti u koje provodite? Ako da, kako?

Volontere uključujemo u aktivnosti po potrebi. Primjerice, ove godine su bili uključeni volonteri iz Udruge volontera Podravke „Puls” prilikom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze na 1. humanitarnoj biciklijadi „BICIKLIRAJTE S NAMA, BICIKLIRAJTE ZA ONE KOJI NE MOGU“. Voljeli bismo ostvariti veću suradnju s ostalim volonterskim udrugama i Volonterskim centrom u našim nadolazećim aktivnostima. Svaka naša aktivnost iziskuje drugačiju podršku, npr. pratnju na javne događaje, prisutnost na sajmovima prilikom nekih javnih manifestacija kao što su Dan grada, Podravski motivi, Picokijada i sl.

Što bi vam trebalo da možete ostvariti veći stupanj uključivanja volontera?

Trenutno trebamo volontere za blagdanske aktivnosti. Naime, od 03.12. do 21.12.2018. godine potrebna nam je pomoć na štandu u Martinovki od 9:00 do 19:00 sati svaki dan. Volonteri su nam potrebni za vrijeme predstavljanja rada našeg Društva te prezentiranja radova nastalih na kreativnom druženju i za prikupljanje dobrotvornih priloga.

 

 


Fotogalerija

 

Natrag na novosti

O web stranici Uvjeti korištenja Zaštita privatnosti VCK Facebook Kontakt

2012 - 2021 © Udruga Kopriva     Dizajn i programiranje po mjeri: Christian Medica